Структура на пухените камери

Структура на пухените камери

…или малко информация от „кухнята“.

За да дадем възможност на пуха да отдаде максималната си сила на насищане, трябва да му осигурим необходимото пространство и комфорт. За нашите изделия използваме две основни структури на пухените камери, в зависимост от предназначението и използването им. Така наречените структура Х и структура Н.

Х Структура на пухени камери - студен шев

Структура Х – Студен шев

Най-опростената структура на пухени камери.
Шевовете на отделните камери минават през цялата ширина на външния плат, като оставят зоните около линиите без пухена изолация. Пухът се разпределя между шевовете на камерите. Получава се ефект на естествена проветривост.
При тази структура не може да се постигне оптимална изолация, поради което я използваме при производството на леки пухенки и летни спални чували.

Н структура на пухените камери - Топъл шев

Структура Н – Топъл шев

Най – разпространената структура на пухени камери, използвана от повечето производители на спални чували и професионални пухени якета за високата планина, доказала своята ефективност при много ниски температури. Пухът, който влагаме в спалните чували и високопланинските якета, варира от 450 до 1480 гр., и се разпределя в специално създадени Н-камери. Камерите се обособяват между външния и вътрешния плат с помощта на изключително лек плат, който служи за „стена“ и не позволява събирането на пуха на едно място, като по този начин осигурява оптимална изолация. В зависимост от модела и местоположението на различните камери, височината на стените варират от 6 до 20 см.