Материалите, които използваме за нашите продукти

Материалите, с които работим

Защото знаем, че това е важно за качеството на нашите иделия.

Висококачествен естествен гъши пух

В МИЛО работим с естествен гъши пух от своето основаване през 1992 година.
Изключително дългият ни опит в работата с естествен гъши пух през годините, ни направиха експерти в тази област.
Затова ние избираме най-доброто, което се предлага на нашия и на международния пазар.

Висококачествен естествен гъши пух от Down Creators

От 2011 година работим изключително професионално с Down Creators, които единствени в България произвеждат и преработват висококачествен пух.
Една от характеристиките на естествения пух, с който работим е 90/10, като високите показатели гарантират процентното съотношение на финия пух /down cluster/, а по-ниските ни показват съотношението на перушина и други елементи.
Повече информация за естествения гъши пух и неговите характеристики можете да прочетете тук. А как да го поддържаме и как да се грижим за изделията с гъши пух – ето тук.

Материите PERTEX

Материите Pertex

За своите изделията от пух ние използваме специално създадения за целта плат Pertex, на японската фирма Mitsui Bussan Techno Products.
Той представлява перфектна комбинация от лекота, здравина и гъвкавост, която позволява на естествения пух да изяви уникалните си изолационни качество.

За външен плат на нашите изделия с естествен пух използваме Pertex Еndurance, който максимално изолира и запазва топлината на тялото и е с много тънка мембрана – 1 000 мм воден стълб.
Тя не позволява на водата да проникне отвън навътре, а същевременно изпарява отвътре навън. По този начин при изпотяване, влагата не се задържа.

За вътрешен плат използваме Pertex Classic, който е изключително лек и фин.
Материите Pertex са предпочитани от световните имена в производството на професионални екипировки като Adidas, Mammut, The North Face, Marmot, Salomon, Millet, Black Diamond и много други.
Повече за материите Pertex, които използваме и техните характеристики, можете да прочетете тук.

Материите POLARTEC

Материята Polartec

Освен облекла, спални чували и аксесоари с естествен гъши пух, ние произвеждаме изделия от Polartec на американската фирма POLARTEC.
Polartec е приятно затопляща, лека, дишаща и бързосъхнеща материя. Представлява 100% полиестерна тъкан, която създава въздушни пространства в себе си и по този начин задържа топлината на тялото.
За разлика от имитациите и по-евтините варианти, Polartec задържа своята изолационна способност дори и след многократно пране.

Ние работим с Polartec Classic, който се приема като единица за стандарт, несравнимо качество и издръжливост. Polartec Classic 200 е най-универсалната разновидност, която перфектно балансира топлина, здравина и обем.
Партньори на Polartec са световноизвестни фирми като Adidas, Deuter, Millet, Salomon, Jack Wolfskin, The North Face, K2, Under Armour и още много други.

Материите CONCORDIA

Материите Concordia - За изработка на специализирани работни облекла

За специализирани работни и фирмени облекла, както и за производството на дишащи облекла, използваме платовете на белгийската фирма Concordia Textiles, които са с гарантирани високи технически параметри.

  • Водният стълб на материите Concordia, с които работим е 5 000 мм.
  • ПРОПУСКЛИВОСТ НА ВОДНИ ПАРИ: отвън навътре 1500 – g/m2.24h, отвътре навън 4500 – g/m2.24h.

За изделията от платовете на Concordia, прилагаме технология на шиене „лепен шев“.

Материите CORDURA

Материите CORDURA

Марка, която е създадена, за да остане.

В продължение на повече от 45 години тъканите CORDURA® са избирани от производителите на висококачествено оборудване и облекло, където надежността и здравината на платовете са от водещо значение.
Cordura е основана през 1977 г. с пускането на CORDURA® 1000 – забележително трайна и практична тъкан. Само година по-късно JanSport® избира тъканите на CORDURA® за новата си линия от дневни облекла и малко след това марката CORDURA® печели професионално доверие на текстилния пазар. Останалото, както се казва, е история.
Днес, тъканите CORDURA® присъстват в колекциите на много от най-известните марки, които са известни с това, че правят здрави и дълготрайни продукти. На тъканите CORDURA® се доверяват военните от цял свят.

Тъканите Invista CORDURA®, които използваме за нашите пухени якета, са специално разработени, за да разкрият уникалните качества на естествения пух, като едновременно с това са изключително устойчиви и лесно се поддържат.

Аксесоари и ципове YKK

Всички аксесоари и ципове, които влагаме в нашите продукти са на японската марка YKK, доказала качествата си през годините.
За да можем да разчитаме на нашия спален чувал или зимно яке в планината, трябва да сме сигурни, че нищо няма да се счупи или развали в най-неподходящия момент.
Затова избрахме YKK, които са издигнали качеството в култ.